VAELLUS

golden-north-3TDC2A6.jpg
female-hiker-on-forest-trail-P55HR39.jpg

Päiväretki Särkitunturiin

Nousemme bussiin Levin matkailun edestä ja ajelemme kohti Särkitunturia. Jätämme bussin tunturin juureen ja lähdemme patikoimaan kohti huippua. Kodan kohdalla pidämme juomatauon ja ihastelemme kurun kauneutta. Huipulla teemme mahdollisesti tulet sekä avaamme eväät, jotka Mettäkokki on meille mukaan pakannut ja samalla ihailemme Pallastunturin ja laaksojen kauneutta.

Kesto: 4 tuntia

Yöttömän yön retki Hanhipirtille

Lähdemme vaeltamaan kohti pirttiä Levin matkailun pihasta. Matkaa on noin 12 km ja valittavana on kaksi reittivaihtoehtoa, vaativampi kulkee tunturi yli, helpompi kiertää tunturin. Matkalla opas kertoilee lappilaisesta luonnosta. Paikan päällä lämmitellään pirtin puusaunat ja samalla on mahdollisuus pulahtaa paljussa. Illalla nautimme yöttömän yön tunnelmasta, paistelemme makkarat takassa ja teemme maittavaa iltapalaa pirtin ainutlaatuisesta tunnelmasta nautiskellen. Yö nukutaan järven rannalla aitassa, jossa pääsee kokemaan täydellisen rauhan, metsän ääniä kuunnellen. Aamupala nautitaan vanhassa pirtissä, jonka jälkeen palaillaan samaa reittiä Leville. 


JOS HALUAT TEHDÄ VARAUKSEN, SINULLA ON KYSYTTÄVÄÄ TAI ERITYISTOIVEITA LIITTYEN PALVELUIHIMME, VOIT LAITTAA MEILLE SÄHKÖPOSTIA TAI SOITA ALLA OLEVAAN NUMEROON